Vyšperkujte péči o vaše vlasy


Abyste měli krásné a zdravé vlasy, musíte o ně pravidelně a správně pečovat. Podívejme se spolu na důležité aspekty péče o vlasy, na které byste měli brát zřetel.

Správný šampón

Použití správných vlasových přípravků je velmi důležitý. Šampón vyberte podle typu svých vlasů. Pokud jsou vaše vlasy suché nebo jemné, je vhodný šampón bez sulfátů. Pokud trpíte na mastné vlasy, ideální jsou čistící šampóny. Nic nezkazíte šampóny, u kterých převažují přírodní ingredience.

mytí vlasů

Správné stylingové produkty

Mnoho z nás používá stylingové produkty, aby měly naše vlasy co nejkrásnější vzhled. Mezi stylingové produkty řadíme například lak na vlasy, gel nebo tužidlo. Dbejte na to, aby stylingové produkty neobsahovaly alkohol nebo chemikálie, které napomáhají k vysoušení vlasů.

Správné mytí vlasů

K mytí vlasů je třeba přistupovat velmi pečlivě. Před samotným mytím vlasů opláchněte vlasy teplou vodou. Potí vmasírujte do pokožky hlavy malé množství šampónu a spláchněte. Naneste poté kondicionér do délek a konečků vlasů. Vyhněte se ale pokožce hlavy. Vaše vlas by se mohly zmastit. Nakonec opláchněte vlasy studenou vodou, což jim dodá přirozený lesk.

Pravidelné stříhání

Péče o vlasy by měla zahrnovat i pravidelné zastřihávání poškozených konečků. Konečky našich vlasů se ničí přirozeně. Vysušují se, lámou a třepí se. Jejich odstraněním udržujete své vlasy zdravé a dobře vypadající.

nůžky

Vyvážená strava

K péči o vlasy patří neodmyslitelně i vyvážená strava. Dbejte na dostatečný příjem ovoce a zeleniny, které vám dodají vitamíny a minerály. Ničemu neuškodíte, pokud budete také užívat některé doplňky stravy, které jsou pro vaše vlasy prospěšné, jako je železo, zinek nebo kolagen, především živý kolagen.

Tepelná úprava

Většina z nás je zvyklá vlasy fénovat, kulmovat nebo žehlit. Avšak příliš časté používání tepelné úpravy může vašim vlasům škodit. Pokud to není nezbytné, nepoužívejte tyto prostředky k úpravě vlasů. V opačném případě použijte spreje s ochrannou proti teplu.